День безпечного Інтернету

2019-02-05

/Files/images/golovna_vo/20190205_124959.jpg

/Files/images/golovna_vo/Sexтинг_logo_violet.jpg

5 лютого 2019 року у світі відзначається День безпечного Інтернету.

Кожного року в Україні зростає кількість дітей, які отримують доступ до Інтернету, а разом з тим все більш поширеними стають злочини сексуального характеру щодо дітей в онлайн просторі. Мета злочинців - отримати приватні фотографії, гроші та особисті зустрічі з дітьми. Крім того все частіше самі підлітки надсилають один одному свої інтимні фото, що спричиняє кібер булінг дитини та булінг в школі.

З метою захисту дітей від сексуальних ризиків в Інтернеті гімназисти приєдналися до всеукраїнської акції #STOP_SEXтинг. Психологом Головіною Вікторією Олександрівною був проведений урок із теми «Інтимні селфі в Інтернеті – жарт чи небезпечний ризик?» для учні 7-9 класів. План уроку та матеріали були розроблені Дьяковой Анастасієй, експерткою Уповноваженого Президента України з прав дитини, спільно з видавництвом «Ранок», кіберполіцією Києва та ювенальною превенцією Національної поліції України за підтримки Інтернет-партнера "Датагруп" та телекомунікаційного партнера Vodafone Україна.

Урок отримав рекомендації від Інституту модернізації змітсу оствіти (від 28.01.2019 №22.1/12-Г-21) та рекомедований до проведення у 7-11 класах. Ініціатива також підтримана Міністерством освіти і науки України та Уповноваженим Президента України з прав дитини.

В ході уроку ми сформувати в учнів уявлення про актуальні ризики в Інтернеті, пов’язані з надсиланням власних інтимних фото.

Учні не тільки зрозуміли зміст понять «секстинг» та «онлайн-грумінг», а й збагнули їх наслідки. Учні знають, як слід діяти та де можна отримати допомогу у разі потрапляння в ситуації секстингу чи онлайн-грумінгу.

Урок пройшов жваво й дискусійно, а це підтверджує актуальність і доцільність обговорення цієї теми з учнівською спільнотою.

/Files/images/golovna_vo/20190205_123557.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 287