Підсумки ЦЗ,ОП та БЖ

2019-05-02

/Files/images/gurtok/P90424-120834.jpg

Підсумки проведення Дня цивільного захисту

в Казанківській гуманітарній гімназії

Згідно з планом підготовки гімназії і учнів з ЦЗ на 2019-2020н.р., з метою практичної перевірки здатності учнів грамотно захищати своє здоров’я та життя у надзвичайних ситуаціях у гімназії 19.04.2019р. було проведено День Цивільного захисту.

Ранок 19 квітня було розпочато проведенням лінійки «Цивільний захист. Безпека життєдіяльності.», мета якої було – довести всьому колективу гімназії та учням задач проведення Дня ЦЗ.

Була проведена евакуація всіх учасників освітнього процесу згідно з сигналами ЦЗ, проводились інструктажі-нагадування.

Протягом дня в усіх класах проводились уроки основ здоров’я. На цих уроках учні відпрацьовували прийоми користування засобами індивідуального захисту, надавати першу медичну допомогу при травмах і нещасних випадках. Вчитель основ здоров’я Данильчак Ю. В. показувала презентацію та відео «Право безпеки – право життя». Учні 6 (10) – 7(11) класів на уроках предмету «Захист Вітчизни» відпрацьовували практичні навички навчальної програми з ЦЗ.

У цей день активно використовувалися інші шкільні предмети для поглибленого вивчення факторів, що ініціюють надзвичайні ситуації (хімія, географія, біологія тощо), та гуманітарні предмети для обговорення художніх творів та історичних подій, у яких висвітлюється тема надзвичайних ситуацій. Також були проведені класно-групові заняття, практичні заняття, під час яких учні розв’язували ситуативні завдання, проводились вікторини щодо питань екології, пожежної безпеки, санітарних норм тощо.

У фойє була представлена експозиція малюнків на пожежну тематику «Про вогонь нам треба знати, з ним не можна жартувати».

В бібліотеці закладу була відкрита виставка літератури «Дивосвіт рідної природи».

Протягом дня учні гімназії відвідали куточок цивільного захисту.

В кожному класі було поновлено куточок «Цивільний захист»,куточки здоров’я та техніки безпеки.

Учнівське самоврядування, а саме Міністерства здоров’я та екології були організаторами проведення заходів з ЦЗ. В кінці Дня ЦЗ були підбиті підсумки.

Всі виконані заходи сприяли підвищенню стійкості роботи у надзвичайних ситуаціях, а також удосконаленню навичок особового складу формувань ЦЗ у виконанні покладених на них завдань.

Всі заходи під час Дня ЦЗ пройшли успішно згідно розробленого до їх проведення плану.

/Files/images/gurtok/P90424-120645.jpg

/Files/images/gurtok/год спілк у фор. інф. хвилини.JPG

/Files/images/gurtok/цз.JPG

Підсумки проведення Тижня охорони праці та безпеки життєдіяльності

в Казанківській гуманітарній гімназії

З метою здійснення охорони праці, запобігання нещасним випадкам, забезпечення захисту персоналу, вчителів та учнів під час освітнього процесу, пропаганди безпечних умов праці з 23.04 по 26.04.2019р. в гімназії пройшов Тиждень охорони праці та безпеки життєдіяльності.

Для педагогічного колективу та технічних працівників Тиждень розпочався з наради при директорі, під час якої обговорювалися питання щодо дотримання інструкцій з охорони праці та безпеки життєдіяльності, а також висвітлювались питання щодо привернення уваги суспільства до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням.

Було перевірено виконання наказів про призначення осіб, відповідальних за організацію охорони праці в гімназії та пожежну безпеку. Перевірені наявність та дотримання інструкції з ОП та БЖ на всіх ділянках роботи та навчання в закладі. Також були здійснені перевірки ведення журналів реєстрації інструктажів з охорони праці та безпеки життєдіяльності.

Протягом тижня перевірялися справність спортивного обладнання, укомплектованість аптечок. Було здійснено рейд-перевірку виконання учнями безпеки життєдіяльності в спортивній залі та на спортивному майданчику. Перевірено відповідність гімназійних приміщень вимогам гігієни навчання та праці. В рамках Тижня було перевірено стан обладнання на кухні, справність розеток, вимикачів, наявність та укомплектованість вогнегасників.

В рамках Тижня ЗНВР Фурсова А. О. провела лекцію для працівників «Дотримання правил охорони праці та безпеки життєдіяльності учасниками освітнього процесу». На нараді при директорі обговорювалось питання щодо виконання положень розділу з охорони праці Колективного договору.

Відповідальний за пожежну безпеку Сиротін Г. М. з працівниками та учнями проводив бесіди щодо питань пожежної безпеки, первинних засобів пожежогасіння, дотримання інструкції пожежної безпеки.

Протягом Тижня ОП та БЖ в 1 (5) – 7 (11) класах класними керівниками проводились змістовні години спілкування: «Абетка безпеки» (1 (5) клас), «За своє життя та здорове майбутнє потрібно боротися» (4 (8) клас), «Юрба та ваше життя. Людина та натовп» (6 (10) клас); інтелектуальна гра-вікторина «Знай та виконуй» (2(6) клас), «Основи пожежної безпеки» (3 (7) клас); круглий стіл «Захищене та здорове покоління» (5 (9) клас); урок-презентація «28 квітня – День охорони праці». Під час заходів учні повторювали такі питання як «життя», «здоров’я», «безпека», розвивали пам’ять, увагу, практичні навички захисту, виховували в собі почуття відповідальності за власне життя та життя оточуючих.

Учні гімназії писали диктант «Безпека життєдіяльності».

Вчитель правознавства Ковальчук О. Д. анкетувала учнів «Наші конституційні права» (5 (9) – 7 (11) класи).

На уроках української мови учні писали твір «Охорона праці, я та моя сім’я».

В гімназійному гуртожитку проводився конкурс дитячого малюнку на асфальті «Наше безпечне життя».

На батьківських зборах обговорювалось питання щодо попередження травматизму серед дітей.

В кожному класі поновлені куточки безпеки життєдіяльності (відповідальні класні керівники 1 (5) – 7 (11) класів).

В закладі перевірена наявність запобіжних написів та дотримання санітарно-гігієнічних вимог при роботі на комп’ютері у комп’ютерному класі.

/Files/images/gurtok/IMG-826104e5a0a6004c9858be7cb79becbb-V.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 292