Для батьків...

2023-11-02

/Files/images/golovna_vo/ti_yak/1.jpg
– Як твої справи?
– Нормально
Мабуть, типовий діалог багатьох батьків зі своїми дітьми після садочку чи школи. Що саме ховається за цим «нормально», і як ще можна дізнатись у дитини про її день, про враження та почуття, якщо діалог вище вам дуже знайомий? Почніть розмову з розповіді про свій день та подивіться на реакцію дитини. Ваш приклад може допомогти їй відкритись та розказати про свій день.
Більше порад, технік допомоги собі та дітям, ігор та вправ для стабілізації емоційного стану ви знайдете тут: tinyurl.com/65n5tdv7
У період стресових подій зважайте на те, що здатність дитини навчатися може знижуватися: вона може гірше сприймати та запам’ятовувати нову інформацію, бути більш емоційною, менш зібраною та уважною.
Дитина може повноцінно навчатися, лише коли їй безпечно і у неї є можливість відпочивати. Дайте їй цю можливість — не сваріть її за гірші оцінки чи помилки, не напосідайте зі шкільними завданнями та не навантажуйте дитину понад її можливості.
Вільний час для спілкування, творчості, гри є необхідним, і мова не про гуртки, додає дитяча психологиня від Unicef Україна Світлана Ройз. Якщо дитина стомлена, гуртки можна пропустити.
У жодному разі не намагайтеся «розворушити» дитину відчуттям сорому чи провини. Не порівнюйте з іншими дітьми чи собою, адже ваш досвід був інакшим.
Не сприймайте успіхи чи невдачі дитини як оцінку ваших батьківських здібностей. Пам’ятайте, що для неї ви — найкращі батьки
Зазначимо, що Всеукраїнська програма ментального здоров’я створюється за ініціативою першої леді Олени Зеленської і має просту життєву назву «Ти як?».

/Files/images/golovna_vo/ti_yak/2.jpg/Files/images/golovna_vo/ti_yak/3.jpg/Files/images/golovna_vo/ti_yak/4.jpg/Files/images/golovna_vo/ti_yak/5.jpg/Files/images/golovna_vo/ti_yak/6.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 36